Stickerboek
Schrijfwedstrijd(260619)21 LR fotografie Jan van Oevelen

SCHOLEN

EDUCATIEF PROGRAMMA

Basisscholen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel kunnen meedoen aan het educatieve programma. Het programma bevat een mix van lesmateriaal zoals een gratis introductieles in de klas door een medewerker van Stadsmuseum Tilburg, het Herdenken en Vieren stickerboek, aanbod van diverse partners en een uitgebreid online aanbod.

Maak bijvoorbeeld een stadswandeling, nodig een veteraan uit in de klas of maak gebruik van de online muzieklessen en danceworkshops van Factorium.

INFORMATIE VOOR DOCENTEN

Scholen kiezen zelf of ze meedoen en op welke manier. Belangrijk principe is dat docenten zélf bepalen welke onderdelen zij gebruiken. Wij helpen graag bij het op maat maken van dit programma voor je school. Voor de leerkracht is een handleiding beschikbaar met extra informatie.

Scholen kunnen zich eenvoudig opgeven.

Stickerboek

Het stickerboek met plaatselijke oorlogs- en verzetsverhalen uit die tijd, verwerkingsopdrachten, een puzzel, schrijfopdrachten. Het stickerboek is speels van opzet.

Partners

Stadsmuseum Tilburg werkt samen met verschillende partners: Factorium Podiumkunsten, Bibliotheek Midden Brabant, Stadsgidserij Tilburg, Peerke Donders Paviljoen en Veteraan in de Klas. Scholen kiezen uit het aanbod van deze partners. Sommige programma-onderdelen worden in de klas gegeven, bij andere aanbieders gaan de leerlingen op stap. 

Verhalen

Online is er ook veel te doen. Op Instagram volg je het verhaal van Aart, die 7 jaar oud was toen de oorlog begon.  Ons YouTube kanaal is de verzamelplek voor alle video’s.

Wil je als school meedoen met dit programma?

Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.