kleine_header
burgermeester-school

SCHOLEN

EDUCATIEF PROGRAMMA

Speciaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout ontwikkelde Stadsmuseum Tilburg een educatief programma over de Tweede Wereldoorlog. Het programma, met een stickerboek, aanbod van partners en online verhalen, is beschikbaar voor alle basisscholen uit de gemeente Tilburg.

Vorig jaar deden zeven scholen mee, dit jaar is het aantal verdubbeld.

INFORMATIE VOOR DOCENTEN

Scholen kiezen zelf of ze meedoen en op welke manier. Belangrijk principe is dat docenten zélf bepalen welke onderdelen zij gebruiken. Wij helpen graag bij het op maat maken van dit programma voor je school.

Er is een aantal onderdelen waaruit gekozen kan worden. Een school die meedoet krijgt voor elke leerling uit groep 7 en 8 een boek en stickervel. Online (via Instagram, Facebook en YouTube) zijn verhalen te volgen. En er kan een keuze gemaakt worden uit het aanbod van verschillende partners.

Stickerboek

Het stickerboek met plaatselijke oorlogs- en verzetsverhalen uit die tijd, verwerkingsopdrachten, een puzzel, schrijfopdrachten. Het stickerboek is speels van opzet.

Partners

Aanbod van partners, waaraan elke school naar eigen keuze kan deelnemen. Sommige onderdelen zijn in de klas, bij andere gaan de leerlingen op stap. De partners zijn Factorium Podiumkunsten, Bibliotheek Midden Brabant, Stadsgidserij Tilburg en Veteraan in de Klas.

Verhalen

Online is er ook veel te doen. Op Instagram volg je het verhaal van Aart, die 7 jaar oud was toen de oorlog begon. Op Facebook plaatsen we nieuws over het programma en kunnen scholen zelf laten zien hoe zij aan de slag zijn. Ons YouTube kanaal is de verzamelplek voor alle video’s.

Wil je als school meedoen met dit programma?

Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.

UITNODIGING

Deelnemende scholen worden expliciet uitgenodigd voor de Dodenherdenking op 4 mei in het Vrijheidspark. Kinderen kunnen een roos bij het monument leggen en ze maken kennis met Aart Markus, de hoofdpersoon van het Instagram-account dat bij het programma hoort.

foto_homepage_krans

GA ZELF AAN DE SLAG MET WIJ HERDENKEN EN VIEREN

KIJK, KLIK, LIKE, POST, SHARE & SCHRIJF!

#WIJHERDENKENENVIEREN