Locatie

St. Lambertuskerk
Slimstraat 9, Udenhout

More Info

Meer info

Datum

25 okt 2024

Tijd

20:00 - 21:30

Kosten

Een vrijwillige bijdrage is welkom

Herdenkingsconcert viering 80-jarige bevrijding WO II

Op vrijdag 25 oktober 2024 zal in de St.-Lambertuskerk, Slimstraat 9 te Udenhout een herdenkingsconcert worden uitgevoerd in het kader van de viering van de 80-jarige bevrijding op 26 oktober van de Tweede Wereldoorlog van Udenhout en Biezenmortel. Aanvang 20.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur.

Het concert zal worden uitgevoerd door het Zuid-Nederlands Kamerkoor (ZNK) uit Tilburg. Dit koor bestaat al ruim 50 jaar en zingt voornamelijk vanuit een breed repertoire, waarbij het accent ligt bij (klassieke) koormuziek op hoog niveau door alle eeuwen heen, vanaf de Renaissance tot en met de 21e eeuw.

Tijdens het concert zal door het ZNK het Requiem van Maurice Duruflé ten gehore worden gebracht. Vervolgens zullen enkele andere korte muziekstukken worden uitgevoerd. Ook zullen tijdens het concert de in de Tweede Wereldoorlog in Udenhout en Biezenmortel omgekomen militaire gevallenen en burgerslachtoffers worden herdacht.

Voor het bijwonen van het concert is géén reservering nodig en er zijn géén kosten aan verbonden. Na het concert is er bij de uitgang van de kerk de gelegenheid een vrijwillige bijdrage – ter dekking van de kosten – te geven.