Organisator

Oranjecomité Tilburg
Website
http://www.oranjecomitetilburg.nl

Locatie

Wagenmakerij
NS-Plein 6, 5014 DA Tilburg

Datum

26 okt 2019

Tijd

11:30 - 16:00

Kosten

Gratis

Jong & Oud – Verhalen vertellen door muziek & kinderactiviteiten

Een middag met muziek en kinderactiviteiten voor Jong en Oud. Vertel de verhalen door!
Kom met je (klein) kinderen naar de Wagenmakerij in de Spoorzone en geniet van de muziek van o.a. De Gouden Mix, Trio Zand Zeep en Soda, SaYezz en Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Uiteraard maken “oorlogsliedjes” deel uit van het programma.
Voor kinderen zijn er activiteiten met als thema Bevrijding georganiseerd door Ontdekstation013, Regionaal Archief Tilburg en Vincents Tekenlokaal. Kinderen mogen hun eigen bevrijdingsvlag ontwerpen en maken. Vervolgens kan er de Nederlandse vlag gehesen worden want hoe werkt dat eigenlijk precies zo’n vlaggenmast? Laat een mooie foto van jezelf maken met een foto van de Bevrijding 75 jaar geleden als achtergrond! Natuurlijk mag je de vrijheidsvlag mee naar huis nemen en kom vooral met je vlag op zondag 27 oktober langs de route van de Tour en Taptoe staan in de Tilburgse binnenstad!

De waarde van verhalen doorvertellen blijft belangrijk en heeft nog altijd veel waarde voor (groot)ouders maar zeker ook hun (klein)kinderen. Samen houden we de verhalen levend voor de volgende generaties.

 

Kom je ook?