Factorium Podiumkunsten Dans & muziek

Muziek: toppers van toen

Naar wat voor muziek luisterden de mensen vlak voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? En waren er toen al grote hits? Op Spotify verzamelden we al wat liedjes uit die tijd.
Tijdens deze muziekles maken de leerlingen kennis met de beroemde sterren uit die tijd en luisteren ze naar populaire liedjes. Dansmuziek komt voorbij, big bands, maar ook spotliedjes en muziek van de bevrijding.

Radio Oranje was een van de manieren om naar muziek te luisteren. Het was strikt verboden naar deze radiozender te luisteren, maar stiekem gebeurde dat toch best veel.
De leerlingen gaan zelf aan de slag met het maken van een spotliedje.

Muziek

Download de Powerpoint-presentatie

Download de lesinstructie toppers van toen

download het werkblad Schrijf je spotlied

Dans D-001692-1 Foto Dusseldorp

Dans, vier en herdenk

Voor de groepen 7 en 8 biedt Factorium Podiumkunsten een dansworkshop aan, waarin de thema’s vrijheid, onderdrukking en gevangenschap aan de orde komen.  

In de dansworkshop worden deze thema’s vertaald naar de vrijheid om te bewegen, de mogelijkheid en onmogelijkheid om in dans samen te werken en hoe blijf je (letterlijk) in balans met elkaar en wat moet je daarvoor doen.

De dansworkshop wordt gegeven door een dansdocent van Factorium, op de eigen school, in een daarvoor geschikte ruimte (gym- of speelzaal , of een vergelijkbare ruimte met een glad vloeroppervlak). Om zoveel mogelijk aan de wensen van de docent tegemoet te kunnen komen, is het advies om de workshop(s) ruim van tevoren (2 maanden voor de uitvoering) aan te vragen. Dit kan door een mail te sturen naar de afdeling Onderwijs van Factorium Podiumkunsten: onderwijs@factorium.nl. De kosten van de workshops bedragen € 60,- bij afname van meerdere workshops op één dag en € 90,- bij afname van één workshop.

Ben je docent en heb je interesse om mee te doen?

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

GA ZELF AAN DE SLAG MET WIJ HERDENKEN EN VIEREN

KIJK, KLIK, LIKE, POST, SHARE & SCHRIJF!

#TILBURG75JAARVRIJ