Stadsgidserij Foto Visit Brabant staand

STADSGIDSERIJ TILBURG

De gidsen van Stadsgidserij Tilburg nemen de basisschoolleerlingen mee door het centrum van Tilburg. Ze gaan langs plaatsen die belangrijk zijn voor de lokale geschiedenis van het oorlogsverleden.
De leerlingen krijgen zo een beeld van wat er zich in de stad heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bezoeken van plaatsen die een onuitwisbare rol hebben gespeeld in de oorlogsjaren en daarna, is spannend, soms verdrietig, maar wel erg leerzaam.

Tijdens de wandeling gaan de leerlingen langs de plaatsen die te maken hebben met de overval om de Rauterzegels, ze lopen een stukje van de Struikelstenenroute, bekijken het Helga Deen tuintje, de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood en ze staan stil bij een mooi gedicht in de herdenkingstuin. In die tuin staat een aantal monumenten die alle te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Het zijn plaatsen met herinneringen die we nooit mogen vergeten.

De Stadsgidserij Tilburg geeft deze wandelingen voor groepen van ca. 20 leerlingen met begeleiding van ouders of docenten. De duur van de wandeling is anderhalf uur en de kosten zijn € 50.

Aanmelden kan per mail naar info@stadsgidserij.nl onder vermelding van Wij Herdenken en Vieren.

Ben je docent en heb je interesse om mee te doen?

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

GA ZELF AAN DE SLAG MET WIJ HERDENKEN EN VIEREN

KIJK, KLIK, LIKE, POST, SHARE & SCHRIJF!