kleine_header

PARTNERS

ACTIVITEITEN

Vanwege de bevrijding 75 jaar geleden werden in 2019 tal van activiteiten georganiseerd in en om de stad Tilburg. Daarbij waren  vele partners betrokken zoals Bond van Wapenbroeders Afdeling Midden-Brabant, Brabant Remembers, De Nieuwe Vorst, Gerard Otten, Heemcentrum 't Schoor Udenhout-Biezenmortel, Heemkundekring Tilborch, Het Zuidelijk Toneel, Oranjecomité Tilburg, Peace and Jam, Regionaal Archief Tilburg, Stadsgidserij Tilburg, Stadsmuseum Tilburg, Stichting "Noordstraat, 10 mei 1940", Stichting Erfgoed Fatima, Stichting Petrus Donders, Theatergroep Bluv, TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg), Tilburg Cobbenhagen Center, Tilburgse Opera, Veteranen Hart van Brabant, Vrienden van de Kiek en het Zuid Nederlands Kamerkoor.
Vanwege corona waren er in 2020 en 2021 veel minder activiteiten voor de herdenking en bevrijding. In 2022 en 2023 verliep de herdenking weer als vanouds. Bekijk wat er georganiseerd wordt in het activiteitenoverzicht.

EDUCATIEF SCHOOLPROGRAMMA

Basisscholen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel kunnen meedoen aan een educatief programma. Het programma bevat een mix van lesmateriaal zoals een introductieles in de klas door een medewerker van Stadsmuseum Tilburg, het Herdenken en Vieren stickerboek, aanbod van diverse partners en een uitgebreid online aanbod. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling, nodig een veteraan uit in de klas of maak gebruik van de online muzieklessen en danceworkshops van Factorium. Scholen en docenten kiezen zelf of ze meedoen en welke onderdelen zij gebruiken.

Foto: Max Kneefel

HERDENKEN EN VIEREN MET STADGIDSERIJ TILBURG

Schrijfwedstrijd-BMB-Tilburg-Wij-Herdenken-en-vieren

OORLOGSVERHAAL VAN BIBLIOTHEEK MIDDEN BRABANT

muziek

DANS & MUZIEK DOOR FACTORIUM CULTUURMAKERS

Veteraan in de klas

VETERAAN IN DE KLAS

Angelique Jongetjes

HET HISTORIATER

Heb je interesse? Neem contact op